PécsiVízilabda

2010–2011: A korábbihoz képest két lépcsőt sikerült előrelépni, a hetedik hely jutott a tabellán

Bizonyos szempontból érdekes volt a szezon. Hiszen a magyar ob I-es bajnokság, illetve a Magyar Kupa mellett 2011-ben már a nemzetközi Interliga sorozatába is bekapcsolódott a PVSK együttese. Minden fronton sikerült megállni a helyüket, annak ellenére is, hogy az új edző kénytelen volt jelentősen átalakítani a csapatot. A végén egy sikeres szezont zárt a szakosztály.

A szakmai vezetőnek, Petik Attilának jutott dolog elég, hiszen a korábbi évekhez képest alaposan átformálódott a játékoskeret. Akadtak zökkenők, például 2010. október 29-én, Debrecenben egy 6–6-os döntetlennel indult a szezon. Azt követően meg két vereség jött soron, otthon a Ferencváros ellen (7–12), majd a Honvéddal szemben vendégként (9–4). A rossz sorozat november 13-án, a fővárosban szakadt meg, mégpedig a BVSC-vel szemben (5–7). Újabb három bukást követően viszont négyes győzelmi menetelésnek örülhetett mindenki, aki a pécsi vízlabdázásnak drukkolt.

Az alapszakasz végén, 2011. április 9-én kiderült, hogy a klub a 7. helyen fejezte be a küzdelmeket, az Eger ellen, méghozzá vesztéssel (10–6). Jöhetett hát a rájátszás, egy hatmeccses széria, az 5–8. helyezés valamelyikének megkaparintásáért. Ehhez a korábbi eredmények alapján megszerzett jutalompontok is társultak, amik jól kamatoztak a végelszámolásnál.

A féltucatnyi összecsapásból kizárólag egy hozott baranyai sikert, a Debrecen elleni, 2011. április 23-án lejátszott bajnoki (7–6). Ezzel együtt tehát a 7. helyen ért véget a szezon az újjáalakult gárda számára.

A Magyar Kupában, a korábbiakban megszokott módon, a csapat rendezőként lépett túl a nyolccadöntőn, 2010. október 3-án, az Újpesttel szembeni sikerrel (9–7). Igaz, előtte még akadt két meccsük a pólósoknak. A negyeddöntőben az Eger kettős sikerrel búcsúztatta a PVSK-t. Október 15-én, vendégként 9–13-ra, majd két nappal később, már pályaválasztóként 9–4-re bizonyult jobbnak a vetélytárs.

Az Interligában egy hatos csoportba került a PVSK-Füszért, ahol a Szolnok elleni két csatát nem vívták meg, azt a bajnoki sorozaton kívül ide is beszámították. Akadtak részsikerek, végül három győzelemmel zártak a fekete-fehérek, 2011. április 6-án. Az utolsó fordulóban az amúgy tartalékos szerb csapat, a Partizan Beograd 9–7-es legyőzésével fejeződött be a nemzetközi kalandozás.

A 2010–2011-es évadban, a PVSK-Füszért csapatában szerepeltek: Bisztritsányi Dávid, Bóbis Máté, De Blasio Domenico, Hangody György, Hegedűs István, Krizsán András, Krizsán Gergő, Labossa Gusztáv, Lukács Gergely, Müller Máté, Naganuma Atsushi, Safrankó Donát, Adam Scholefield, Soós Gábor, Tihanyi Bernát, Tóth Bence, Vári Attila. Edző: Petik Attila.