Bevezetőnk

A korosztályos válogatottakban és az Universiadén szereplő játékosok ugyan még igazoltan voltak távol, de a Lukács Gergely vezette szakmai stáb már megkezdte a pécsi pólósok állapotának felmérését, a szezonnyitó értekezletet követően pedig már csobbantak is a játékosok a medencében.

Évről évre sikerül az előrelépés a PVSK-Mecsek Füszért együttesének, jelenleg ez az első edzésen részt vevők számán is megmutatkozott, hiszen többen hiányoztak a tréningről, öröm az ürömben, hogy a legtöbben az elmúlt napokban, hetekben is a vízilabdával foglalkoztak, hiszen Magyarország színeit képviselte ugrottak medencébe nemzetközi megmérettetéseken.

A szezonnyitó értekezleten a klub elnöke, De Blasio Antonio is köszöntötte a játékosokat.

  • Fontosnak tartom, hogy a válogatottaknál is számítanak a pécsi játékosokra, ez jó visszajelzés a Pécsett zajló munka minőségét tekintve. Nagyon remélem, hogy továbbra is mindenki jól fogja érezni magát a csapatban és a városban, és emellett a sportolói karrierje szempontjából is fontos állomás lesz Pécs, hiszen már többen bebizonyították, hogy kamatoztatni tudják a klubnál eltöltött éveket. Sikeres felkészülés és jó szezont kívánok mindenkinek – fogalmazott De Blasio Antonio.

Lukács Gergely vezetőedző is néhány mondatban köszöntötte a pólósokat, kiemelte, hogy az edzéseken és a felkészüléseken nagyon sok fog múlni a bajnoki helyezés szempontjából.

  • Nagyon várom már az új szezont, tele vagyok tervekkel és megvalósítandó elképzelésekkel a taktikát és a játékot illetően. Viszont fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy sok fog múlni az edzéseken, akkor is mindent bele kell adni, ha nehéz is, egyénileg és a csapat szintjén is sokat kell tanulnia mindenkinek ahhoz, hogy elérhessük a céljainkat. Ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni, a 2019/2020-as bajnokságban nemcsak hazai medencében, hanem idegenben is olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amellyel nálunk erősebb ellenfeleket is meg tudunk majd verni. Sikeres és jó szezont kívánok mindenkinek – mondta a vezetőedző.

A 2019/2020-as bajnoki idény augusztusban rajtol a Magyar Kupa küzdelmeivel, szeptemberben pedig megkezdődik az OBI-es pontvadászat is.