Bevezetőnk

Augusztus 5-én tartotta hivatalos szezonnyitó értekezletét a PVSK-Mecsek Füszért OBI-es vízilabdacsapata, amelyen részt vettek azok a játékosok is, akik a nyár folyamán a különböző válogatottaknál jutottak fontos szerepekhez.

A pécsi vízilabdázás egyik, ha nem a legsikeresebb nyarán vannak túl a PVSK-Mecsek Füszért játékosai, akik a junior válogatottnál, az Universiadén bronzérmet szerző gárdánál és az U15-ös Európa-bajnokságon első helyen végző csapatnál is komoly szerephez jutottak. Lukács Gergely vezetőedző tanítványai azonban újra belevágtak a kemény munkába, hiszen a megszokottnál korábban, szeptember elején elrajtol az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság. A pécsiek keretében ugyan volt némi mozgás – távozott Csacsovszky Erik, Opacak Toni, Palotás Sámuel, Sebestyén Balázs és Mijics Dávid, érkezett viszont Kiss Kristóf Szeif, Kolozsi Marcell, Csorba Tamás, illetve a PSN Zrt. utánpótlásából a felnőtteknél is kipróbálhatja magát Gaszt Roland, Gelencsér Máté, Reisz Patrik, Palatinus Erik és Kókai Szilárd –, de a gárda nagy része együtt maradt, így egy gyors csapatépítést követően a trénerek nagyobb hangsúlyt fektethetnek a taktikára és az erőnlétre. A szakmai stábban az aktív pályafutásától búcsúzó Krizsán András is szerepet kap a következő bajnoki idénytől, a korábbi stabil pécsi játékos a Kaposvárnál vezetőedzői feladatokat vállaló Surányi László helyét veszi át a kispadon, így Lukács Gergely munkáját Török Viktor mellett Krizsán András is segíti majd.

De Blasio Antonio, a klub elnöke szezonnyitó beszédében kiemelte, hogy több visszajelzés is azt igazolja, hogy a magyar játékosok szeretnek Pécsett játszani.

  • Fontosnak tartom, hogy a válogatottaknál is számítanak a pécsi játékosokra, ez jó visszajelzés a Pécsett zajló munka minőségét tekintve. Úgy tudom, hogy jó híre van a pécsi klubnak szerte az országban, szeretnek a baranyai megyeszékhelyen játszani a pólósok, ami külön öröm számomra. Büszke vagyok arra, hogy a következő szezonban is egyike leszünk azon csapatoknak, amelyikben nincs idegenlégiós, azt gondolom, hogy ez viszi előre a magyar vízilabdázást, így a fiatalok is tapasztalatot tudnak szerezni élvonalbeli körülmények között – fogalmazott De Blasio Antonio.

A bajnokság lebonyolításában is történtek változások a korábbiakhoz képest, ezúttal nem lesz két play-off, csak egy, minden csapatnak kötelezően szerepeltetnie kell egy fiatal, saját nevelésű játékost, amellyel a pécsieknek nem lesz gondja, hiszen Lukács Gergely együttesében már több pécsi tehetség is kipróbálhatta magát, nem lesz ez másként a 2019/2020-as szezonban sem.