Bevezetőnk

A koronavírus-járvány visszaszorítása, illetve megfékezése érdekében hozott korlátozó intézkedések feloldását követően lassan beindul az élet az OB I-es pécsi vízilabdacsapat háza táján is. Miután a korábbi vezetőedző, Lukács Gergely családi okok miatt nem vállalja a következő szezontól a tréneri feladatokat, így új szakembert kellett keresnie a klub vezetőségének, akit május 19-én, kedden mutattak be a sajtó képviselőinek.

Nagy öröm érte a Lukács családot, hiszen a korábbi kiváló játékos és tréner felesége harmadik gyermekükkel várandós, így Gergely úgy döntött, hogy több időt szeretne a családjának szentelni a következő években és nem vállal továbbra szerepet a felnőttcsapat életében, ugyanakkor a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályában ezentúl is terelgeti a fiatal pólósok és edzőik útját szakosztályvezetőként.

A keddi sajtótájékoztatón De Blasio Antonio szakosztályelnök elmondta, hogy több régebbi kollégát, ismerőst megkerestek, de nem találtak megfelelő szakmai háttérrel rendelkező, illetve a jövőjét Pécsett elképzelő trénert, ráadásul a koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben nem áll módjában a klubnak bevállalni egy nevesebb és drága edző foglalkoztatását. A most bemutatott vezetőedző, Török Viktor nagyon is ismerős lehet a pécsi vízilabdát kedvelők számára, hiszen Lukács Gergely mellett másodedzőként dolgozott több éven keresztül.

- Viktor nem ismeretlenül ugrik bele a pécsi mélyvízbe, ismeri a körülményeket és a játékosokat is, biztosak voltunk benne, hogy ha elvállalja ezt a nem kis feladatot, akkor nagy felelősséggel fogja folytatni a megkezdett munkát - fogalmazott De Blasio Antonio, aki arról is beszélt, hogy a kialakult helyzetben nem lesz könnyű támogatókat találni sem, de továbbra is bíznak a pécsi önkormányzat és a cégek támogatásában.

Török Viktor Miskolcon ismerkedett meg a vízilabdával, ott kezdte meg edzői karrierjét is, majd két év váci munka után érkezett Pécsre 2017-ben. 

- Eleinte ódzkodtam a vezetőedzői poszt elvállalásától, szerettem volna az ifi és serdülő csapataimmal folytatni a munkát, de átgondoltam a helyzetet és arra jutottam, hogy mivel a gárda magja is egyben marad, így elvállalom a feladatot. Szeretnék az utánpótlásból minél több gyereket felhozni a felnőttek közé, abban már most biztos vagyok, hogy nagyjából négy fiatal pólós fog szerepelni az első osztályban a PSN Zrt. utánpótlásából. Ezúton is szeretném megköszönni Lukács Gergely segítségét, rengeteget tanulhattam tőle az elmúlt három szezon során, próbáljuk majd folytatni az általa megkezdett utat - mondta Török Viktor, aki a legjobb nyolc közé szeretné vezetni csapatát, ám addig rengeteg feladat vár mind a játékosokra, mind a szakmai stábra. 

A PVSK-Mecsek Füszértnél is éltek a fizetéscsökkentések lehetőségével, amely egy kormányrendelet hatására és a Magyar Vízilabda Szövetség jóváhagyásával akár hetven százalékos csökkentést is jelenthetett volna, ám a pécsi gárdánál nem alkalmaztak ekkora redukálással. 

De Blasio Domenico szakosztályvezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új szezon mindenkinek mélyvíz lesz, Török Viktor még nem dolgozott OB I-es csapatnál vezetőedzőként, illetve a vírushelyzet miatt kialakult helyzetben a klub vezetőségénél is közösen, összefogva tudják majd megoldani a gazdasági helyzetet. 

A játékoskeret nem sokat változik az előző évhez képest, Barát Ferenc és Józsa Ottó kapusok továbbra is a pécsi együttest erősítik, marad Csacsovszky Alex, Zerinváry Lóránd, Gál Dávid, Turnai András, Csorba Tamás, Kiss Kristóf Szeif, Kolozsi Marcell is, a hatodéves orvostanhallgató Csaba Mártonnal még zajlanak a tárgyalások, ahogy Rakonjac Zlatkot is szeretné Pécsett tartani a klubvezetés. A PSN Zrt. utánpótlásától biztosan helyet kap majd a gárdánál Gaszt Roland, Reisz Patrik, Kókai Szilárd, Gelencsér Máté és Palatinus Erik.