PécsiVízilabda

Török Viktort Rakonjac Zlatko váltja a PVSK-Mecsek Füszért kispadján

November 6-án a PVSK-Mecsek Füszért elnöksége arra az elhatározásra jutott, hogy a csapat szezonbeli sikertelensége miatt megszünteti Török Viktor vezetőedzői megbízatását, a feladatkört a csapat korábbi játékosa, csapatkapitánya, a Belgrádban született, de magyar állampolgársággal is rendelkező Rakonjac Zlatko veszi át.

Sokat köszönhet az élvonalbeli gárda Török Viktornak, hiszen vezetőedzősége alatt a 2021/2022-es szezonban a legjobb nyolc közé került a gárda, amelyre az azelőtti 10 évben nem volt példa, de sajnos egy klub életében is vannak nehezebb napok, amikor szükséges a változtatás és a vezetőség úgy látta, meg kell hozni ezt a nem könnyű döntést úgy, hogy a legkisebb jogi, erkölcsi és szakmai veszteséggel járjon. Nehéz helyzetben veszi át a vezetőedzői feladatokat a fiatal tréner, Rakonjac Zlatko, aki aktív pályafutása befejezése után a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályánál irányította a fiatal tehetségeket, hiszen november 11-én, szombaton hazai medencében fogadja a gárda az UVSE-t, majd három idegenbeli találkozó következik a hosszabb bajnoki szünet előtt és nagy szükség van a pontokra ahhoz, hogy nyugodtan várhassa az együttes a tavaszi folytatást.

– Amikor a vezetők azzal kerestek meg, hogy ha van kedvem, energiám és erőm átvenni a felnőttcsapat vezetését és segíteni nekik kijönni abból a kellemetlen szituációból, ami most van, akkor nem volt kérdés, hogy vállalom a feladatot. Úgy éreztem, hogy kötelességem segíteni ebben a nehéz helyzetben. Először szeretném megköszönni Török Viktor munkáját, sajnos az edzői lét hozhat ilyen váratlan fordulatokat. Ismerem a csapatot, rendszeresen követem a mérkőzéseket, illetve mivel eddig az utánpótlásban dolgoztam, ezért az edzéseket is tudtam figyelni. A fiatalokat már ismerem az utánpótlásból, az idősebbek közül pedig sokaknak csapattársa voltam. Ez egy nem könnyű helyzet, de nagyon bízom a csapatban, hogy együtt sok közös munkával és összetartással át tudjuk fordítani a mostani szituációt. Nincs sok időnk a következő mérkőzésig, de ebből a jelenlegi helyzetből kell minél többet kihozni. Optimista vagyok és ezt a pozitivitást fogom a játékosok felé közvetíteni – fogalmazott a PVSK-Mecsek Füszért új vezetőedzője.

A klub vezetősége ezúton is köszöni Török Viktor áldozatos munkáját és sok sikert kíván neki a PSN Zrt. Sportiskola utánpótlásában, Rakonjac Zlatkonak pedig köszöni, hogy ebben a nehéz helyzetben elvállalta a feladatot és sok sikert kíván a következő hetekre!