PécsiVízilabda

2013–2014: Az utolsó meccsen úszott el a kilencedik helyezés, de legalább nyugodtan

A korábbiakhoz képest sokkal higgadtabbra sikeredett az aktuális évad. A hazai ob I-ben, egy alapszakaszi tízedik pozíció megszerzése is jelezte az előrelépést a korább mélypontokhoz képest. A rájátszásban az eleje szintén jól sikerült a PVSK-nak, aztán a második körben már nem volt mód a saját árnyék átlépésére. Ennek ellenére, a végül elcsípett 10. hely azt jelentette, senkinek sem kellett izgalmában a körmét rágnia, a táblázatot szuggerálva.

A korábban megszokottakhoz képest korán indult a magyar bajnokság. Hiszen már 2013. szeptember 7-én a szegediek látogattak el a PVSK-Füszérthez. Egy jónak mondható döntetlennel (8–8) kezdődött tehát a hosszú menetelés, amit Bereczki Miklós irányított. Különlegességként megemlíthetjük, hogy a beosztása játékos-edző volt, ami azért ritkaságnak számít a legjobbak között.

A nyolcadik játéknapig hullámvölgyek sem akadtak, négy siker állt a csapat neve mellett. A soros, a kilencedik csatában viszont a Kaposvár nyert (7–13) látogatóként, ez az eredmény pedig meghökkentőnek számított november 8-án. Akadt még egy ötös vesztési széria, majd az alapszakaszi utolsó négy fellépés során ismét nulla pontot gyűjtöttek a PVSK pólósai. Ennek ellenére azért a 10. helyre becsaptak. Ami a 9–12. pozíció egyikének megszerzésére jogosította fel a Pécset.

Ennek során, az OSC-Újbuda május 3-án, majd 5-én is két vállra került, még akkor is, ha az inkább a birkózásra jellemző (8–7, 10–14). Ezen oknál fogva következhetett a Ferencváros, szintén két sikerig. A dolog három ütközetben dőlt el. A végjátékban a Fradi, saját otthonában 10–7-re végzett. A sikerrel május 18-án megkaparintotta a 9. helyezést, eggyel maga mögé utasítva a vasutasokat.

A Magyar Kupában 2013. augusztus 31-én, egy nap leforgása alatt minden eldőlt. Ami azt jelentette, hogy a csapat a nyolcaddöntő hármas pécsi tornájáról nem tudott továbbjutni. Előbb az A-Híd Szeged ellen szenvedett vereséget az alakulat (7–17), azt követően pedig a Racionet-Honvéddal szembeni pontosztozkodás (9–9) már semmire sem volt jó. Pontosabban a csoportban a harmadik helyezés megszerzésére lett elég, ami a búcsúval ért fel.

A 2013–2014-es évadban, a PVSK-Füszért csapatában szerepeltek: Ágner Zoltán, Barát Ferenc, Barta Dávid, Bereczki Miklós, Besenyei Richárd, Jovan Cakic, Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Czigány Károly, De Blasio Domenico, Hoppál Gergely, Krizsán András, Kuncz Tamás, Lajkó Márton Mihály, Müller Máté, Pataki Gergely, Práczky Károly, Somogyi Tamás, Tihanyi Bernát. Edző: Bereczki Miklós.