PécsiVízilabda

2012–2013: A tizenharmadik hely bennmaradást ért, de nehéz volt elérni

Az előző évi teljesítménynél csak jobb jöhetett a PVSK-Füszért életében, történetében. Végül aztán utolsó előttiként biztosította a csapat a helyét az ob I-es bajnokságban. Év közben akadt egy edzőcsere is, tehát azért léteztek zökkenők az idényben, ezt senki sem titkolhatja el. Az utolsó döntetlen hozta meg azt az eredményt, ami után mindenki fellélegezhetett a fekete-fehérek háza táján.

Két nagyon nehéz csatával rajtolt a bajnokság. A Groupama-Honvéddal szemben a fővárosban, 2012. október 13-án vérmes reményei nem lehettek a pécsieknek (14–6). A ZF-Eger érkezett a második játéknapon vendégségbe, aminek szintén nem lett jó vége (2–9). Harmadszorra aztán a gyengébbik Eger ellen már győzelmet lehetett ünnepelni, saját vizeken (11–9).

Ezt követően négy balsikert kellett feljegyezni, utána két esetben is jobbak voltak a PVSK-Füszért pólósai. A feketeleves azonban még váratott magára. Sorozatban ugyanis 15 vesztes küzdelem került az évkönyvekbe. Eközben, a Debrecen ellen a 18. fordulóban bekövetkezett fiaskó után (15–6) Petik Attila edzőtől megvált a szakmai vezetés. Utódjának Bereczki Miklóst választották.

Az alapszakasz után kiderült, hogy a csapat csak a 9–14. helyért szállhat vízbe. Ennek során, 2013. május 9-án, a Ferencvárossal szemben akadt egy példátlan gólszegény döntetlen (2–2). Zárásként, a Kaposvár ellen Pécsett elég volt egy pont megszerzése is, ami sikerült (8–8). Késélen táncolva, de meglett a 13. helyezés. Nehéz volt a tavasz, de az ob I-es tagságot sikerült meghosszabbítani.

A Magyar Kupában, hosszú idő után első alkalommal, a nyolcaddöntőből nem sikerült továbblépni. Pedig rendezőként a szakvezetők talán úgy látták, lett volna erre esély. De 2012. szeptember 22-én, majd 23-án, két vereség mellett csak egyszer sikerült győzni, az pedig nem volt elég a második helyezéshez a csoportban. Az első napon a Debrecen (3–13) és a TEVE-Vasas (7–16) is túl nehéz ellenfélnek bizonyult. A következő alkalommal, az UVSE-vel szemben (10–7) viszont érdemes volt cseppet ünnepelni, némi vigaszt nyújtva ezzel a drukkereknek.

A 2012–2013-as évadban, a PVSK-Füszért csapatában szerepeltek: Ágner Zoltán, Barát Ferenc, Bereczki Miklós, Bertha Pál Sándor, Bóbis Máté, Csaba Márton, De Blasio Domenico, Dusan Dragic, Kistamás Zsolt, Krizsán András, Labossa Gusztáv, Lukács Gergely, Lajkó Márton Mihály, Monostori Attila, Monostori Balázs, Müller Máté, Adam Scholfield, Safrankó Donát, Somogyi Tamás, Tihanyi Bernát, Edzők: Pertik Attila, Bereczki Miklós.