PécsiVízilabda

2007–2008: Kalandos szezon végén a hetedik hely kalapemelést érdemel

A harmadik ob I-es évadjában a PVSK-Füszért megint egy nagyon erős bajnokságba csöppent bele. Ez nem meglepő, hiszen 2008-ban, sorrendben a harmadik aranyat nyerte olimpián Kemény Dénes válogatottja. Ennek fényében a hetedik helyezés, a nemzetközi helytállás, meg a Magyar Kupában elért részsiker után senkinek sem kellett szégyenkeznie a fekete-fehéreknél.

A bajnokság rosszul indult, de nem szakmai szempontból, hanem az uszoda ügyében. Hiszen a hazai pálya felújítása miatt négyszer is idegenbe kellett menniük a pólósoknak. Az első napon, 2007. szeptember 22-én, az OSC ellen 8–10 lett a meccs vége, vagyis a rajttal nem akadt gond. Utána egy döntetlen következett Szentesen (13–13), igaz, előtte a játékosok karambolba keveredtek, bár személyi sérülés szerencsére nem történt. Ezt követően két vereségbe is beleszaladtak a fiúk. Az első hazai, bajnoki meccs remekül sült el, a Fehérvár nagy bánatára (19–9).

November végén egy sporttól független fegyelmi vétség borzolta a kedélyeket. Utána Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt távozott a szakosztálytól. Tehát akadt kaland bőven.

A 2008-as tavaszon, az alapszakasz végét követően az 5–8. helyezésért mérkőzhetett a PVSK. A Ferencvárossal szemben öt csatában dőlt el, hogy a fővárosiak juthattak a jobbik ágra. Maradt tehát célként a 7. helyezés begyűjtése. Ez a Szentes ellen végül meg is lett, kettős sikerrel. Előbb április 19-én 11–10, majd öt nappal később, vendégként 9–13 állt az eredményjelzőn a befejezéskor.

Históriája során első esetben úszhatott hivatalos, nemzetközi vizekre a csapat. Az első selejtezőkörből, a LEN-kupában, éppen rendezőként, 2007. október 14-én hozták a fiúk a kötelezőt. A négyes csoportból másodikként mentek tovább, miután a cseh Prága (23–6) és a szerb Nis (18–7) legyőzése után az orosz Dinamo Moszkva megverte a pécsieket (12–14). Azután a folytatásban Nagyváradon már túl mély volt a medence. Vagy talán kicsit többet remélt játékos, edző, meg sportvezető is, de harmadikként már csak egy út vezetett tovább, méghozzá hazafelé.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében 2017. december 15-én, illetve 16-án az FTC volt az ellenfél. Előbb 9–7-re sikerült legyőzni a riválist, aztán a visszavágón 12–9 lett a vége, a zöld-fehérek javára. Vagyis egy gól döntött a kiesésről.

A 2007–2008-as évadban a PVSK-Füszért csapatában szerepeltek: Ágner Zoltán, Árky Péter, Babay Árpád, Bereczki Miklós, Blum Dániel, Bóbis Máté, Czigány Károly, De Blasio Domenico, Elekes Tamás, Gárdonyi András, Kollár György, Kósz Zoltán, Lukács Gergely, Petőváry Zsolt, Lukas Seman, Schmidt Valentin, Somogyi Balázs, Surányi László, Szécsi Dávid, Széll Gábor. Edző: Ambrus Tamás.